2000-es OLAP kockák elérése Excel 2007-ből

A minap Excel 2007-ből próbáltam meg Analysis Services 2000-es OLAP kockákhoz kapcsolódni. Volt amelyikhez sikerült, volt amelyikhez nem. Ha nem sikerült, a következő hibaüzenetet kaptam:

Excel was unable to get necessary information about this cube. The cube might have been reorganized or changed on the server. Contact the OLAP cube Administrator and, if necessary, set up a new data source to the cube

Próbáltam rákeresni az interneten, de eredmény zéró. Próbáltam változtatni a connection sztringen, de eredményt ez sem hozott: továbbra sem tudtam elérni az üzleti intelligencia rendszer OLAP adatbázisát. Aztán egyszer csak rátaláltam a megoldásra, amit most leírok, hogy Önnek ne kelljen végigjárni ugyanezt az utat:

Megoldás

Ki kell kapcsolni a „Retrieve data and errors in the Office display language when available” szolgáltatást az adatforrás tulajdonságai között (Data fül, connection properties), és az Excel 2007 meg fogja jeleníteni a 2000-es Analysis services adatkocka adatait. Szépen kezeli a szakadozott hierarchiákat, (ragged hierarchy) a számformázási utasításoknak megfelelően jeleníti meg a számokat, a beállított színkódolásnak megfelelően színez.

Már csak be kell kapcsolni a számított mezők megjelenítését, és kezdődhet az elemzés…

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Köszönöm! 3 ITs napokig nem tudta ezt a problémát megoldani. Szerintük az Excel2007 insatll volt rossz, mert más gépeken ment a dolog. Először Office repair, aztán full reinstall, persze semmi eredmény. Segítségeddel 3 kattintással rendbe tettem. Nagyon köszönöm.

Örülök, hogy sikerült segíteni. Emlékszem, annak idején én is tehetetlenül álltam a probléma előtt :-) Üdv, Attila

Új hozzászólás