17 éves a BI projekt blog!

17 éve írom a BI projekt blogot. Ezalatt elkészült 977 cikk... Ha csak azt vesszük, hogy egy cikk megírása átlagosan három óra, akkor blogolással töltöttem 366 munkanapot, ami 1,6 évnyi folyamatos munkának felel meg.

Miért csinálom? „Önkéntes rabszolgaság.” Mondom mindenkinek. Amikor elkezdtem az írást, akkor a BI projekt blog csak könyvjelzőként működött: Ha találtam valami érdekeset, akkor belinkeltem és írtam hozzá magyarázatot. Elsősorban magamnak, hogy gyorsabban megtaláljam amit keresek.

Aztán amikor úgy 7-8 év szakmai gyakorlat után ráébredtem hogy nem értek a BI-hoz és ezért elkezdtem komolyan tanulni, akkor ide jegyzeteltem le a tanultakat.

Aztán jött az az időszak amit a legjobban szerettem: Elhatároztam, hogy olyan cikkeket fogok írni, amit én is szívesen elolvasnék. Képes voltam kimenni Prágába egy tanfolyamra, csak hogy írjak egy olyan témáról, ami érdekel és nem írt róla még senki. Így született a Barangolások a 4 terra feletti adattárházak világában. Gyönyörű szakasza volt ez a BI projekt blog életének.

Később, a BI projekt bloggal párhuzamosan nyitottam egy új blogot (jegyzetek.biprojekt.hu), mert nem akartam „hígítani” a BI projekt blogot az olyan belinkelt cikkekel, mint amilyenekkel indult a BI projekt blog. Termelékenység szempontjából ez volt a csúcsév: 123 cikk született ekkor. Ezt követően elkezdett csökkenni a publikált cikkek száma, de a látogatók száma messze nem ért még fel a csúcsra.

Nagyjából 10 éves lehetett ekkor a BI projekt blog és erre az alkalomra kapott egy olvasói szülinapi tortát: Egy Excelben készített tortadiagramot, amelyen zenére mozognak a gyertyák. Elképesztő, hogy mit volt képes kihozni egy jó fejlesztő az Excelből. Érdemes megnézni, hátborzongató még most is.

És messze volt még a csúcs. Folyamatosan csökkenő cikkszám mellett újabb és újabb rekordokat döntött a látogatók száma, de már lassult a növekedés.

Mostanára értett korszakába lépett a BI projekt blog. Nagyon sokat adott, de sokat is vett el ez a 17 év. Pont úgy, mint egy 17 éves gyerek :-) De nagyon hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a 17 évnek és alig várom, hogy nagykorú legyen a BI projekt bolg :-)

Köszönöm, hogy itt van, köszönöm hogy olvassa a BI projekt blogot!

Boldog szülinapot BI projekt blog

Boldog szülinapot BI projekt blog!

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás