10 legkeresettebb szakma között az adatelemzés

 
"Nagy a kereslet a mesterséges intelligenciával kapcsolatos szakértelemre, mégsem ez fizet a legjobban. Egy tapasztalt, magas szintű szakértelemmel és különféle tanúsításokkal, speciális szakismeretekkel is rendelkező mesterségesintelligencia-architect akár 190 ezer dollárt is kereshet évente (az elérhető jövedelem az iparágtól és a feladat összetettségétől is függ). A legmagasabb jövedelemre azonban az adatmérnökök számíthatnak. Egy magasan képzett adatmérnök éves jövedelme akár a 220 ezer dollárt is meghaladhatja.
 
A tíz legkeresettebb szakma között egyébként többségében vannak az adatelemzéssel kapcsolatosak (MI architect, üzleti intelligencia elemző, adatelemző, adattudós, adatmérnök)..."
 
Csak a miheztartás végett. A 220 000 USD/év az kb. 5,5 millió forintos havi jövedelemnek felel meg. Egy másik felmérés pedig azt hozta ki, hogy a Power BI-osok ennek az összegnek a kb. a felét keresik, ami szintén nem kevés. Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani a hazai béreket az amerikaiakkal és nem néztem utána a kutatások megalapozottságának sem, de azért jól esik arról olvasni, hogy a legkeresettebb szakmákban dolgozunk :-)
 

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás