Power BI support / mentoring program

Power BI Support/Mentoring programot eredetileg azzal a céllal hoztam létre, hogy az alapozó Power BI tanfolyamot elvégzőknek biztosítson lehetőséget a kérdezésre, elakadás esetén a probléma megoldására. Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki frissen elvégez egy tanfolyamot, át akarja ültetni a tanultakat a gyakorlatba, de elakad, és nincs akitől kérdezhetne. Órákat tölt az interneten, de nem talál megoldást a problémájára. Egy darabig küzd, aztán a napi rutin bedarálja, a frissen felszedett tudás amortizálódik, és végül a probléma megoldatlan marad.

Ez volt az eredeti szándék, de hamar kiderült, hogy a Power BI Support és mentoring program olyan vállalatoknak jelent óriási segítséget, akiknél már van valamilyen Power BI kompetencia, de elakadás esetén nem tudnak kihez fordulni. A belső kompetencia vagy még nem olyan erős, hogy válaszolni tudnának a nehezebb kérdésekre, vagy ha erős, akkor sincs ideje kiszolgálni a kezdő Power BI-osokat, így azok támogatás nélkül maradnak.

Sokszor előfordul az is, hogy hiába van kitől kérdezni házon belül, az adatok, vagy a maga probléma olyan, hogy azt az elakadó nem szeretné a kollégájával megosztani. Nem kell szupertitkos dolgokra gondolni, elég csak olyanokra, amelyeken "nem akarjuk, hogy mások csámcsogjanak". Ilyenkor megint jó lenne, ha kintről lehetne segítséget kérni.

Power BI Support/Mentoring programot pont azzal a céllal hoztam létre, hogy az ilyen helyzetekben segíteni tudjak.

Mi az a Power BI Support/Mentoring program?

Gyakorlatilag egy 16 órás tanácsadási éves keret, amelynek terhére Ön vagy a munkatársai online segítséget kérhetnek. A segítség lehet kérdések megválaszolása, vagy Power BI problémák megoldása.

 Leggyakrabban olyan Power BI problémákat oldunk meg, mint a

  • nem jól számol a DAX képlet
  • nem tudom megírni a DAX képletet
  • Nem tudom egy vizualizációban megoldani azt hogy, …
  • stb.

De nem csak problémák megoldására vehető igénybe a támogatás, hanem tervezési, minőségbiztosítási vagy egyéb kérdések átbeszélésére is, mint pl.:

  • milyen adatmodellt tervezzek a riportok alá?
  • Validáld légyszi szakmai szemmel, hogy jó-e amit csináltam
  • stb.

A lényeg, hogy legyen egy saját tanácsadója, akihez tud fordulni, legyen valaki akitől kérdezhet, aki segít a fejlődésben.

Kiknek szól a Power BI support/mentoring program?

Olyan vállalatoknak, akik szeretnék, ha a kezdő és haladó Power BI tudással rendelkező kollégák nem maradnának egyedül, támogatás nélkül, és erre keresnek megoldást.

Jellemzően BI menedzserek rendelik, akik pontosan tudják, hogy mekkora ára van annak, ha a kolléga nem kérdez, hanem napokat tölt az internet bugyraiban, és aztán ezer próbálgatás után lemásol valamit ami működik. Van azonban az a szint, ahol ez nem megengedhető.

De sok megrendelés érkezik HR oldalról is. Ők pontosan tudják, hogy a frissen frontális  

És ott vannak a megrendelők között szép számmal az "adatrambók" is. Ők azok, akik önszántukból kezdték el cipelni munkájuk mellett a Power BI terhét, de ennek sikerén felbuzdulva egyre több, egyre nehezebb terhet kapnak "kitartás kolléga" vállveregetés mellett a főnitől. Nekik néha óriási szükségük van külső segítségre, mert az katasztrófa lenne, ha ledobnák a terhet. 

Kivel fog konzultálni?

A konzultációt Kővári Attila vezeti. Az ő 25+ éves, 700+ ügyfélnél szerzett szakmai tapasztalata a garancia arra, hogy a legjobb helyről kapja a segítséget.

Ki veheti igénybe a Power BI support/mentoring programot?

A Power BI Support/Mentoring program egy 16 órás keret, amelynek terhére bárki hívhat le órákat a cégen belül. Nincs megkötés arra, hogy hány ember élhet a támogatással. Szükségem lesz egy listára, hogy kik hívhatnak le a keretből, az elszámolás pedig transzparens, így bármikor láthatja, hogy hogy állunk, ki hány órát használt fel.

Mikor veheti igénybe?

Ha azonnal kell segítség, akkor jellemzően a nap végén pár napon belül találunk időpontot. Ha nem tűzoltás a cél, ha elmélyedést igényel a probléma, akkor jellemzően 1-2 héten belül találunk olyan időpontot napközben, ami mindkettőnknek megfelel. 

Miért 16 óra?

A tapasztalat az, hogy egy cég átlagosan 20-24 óra supportot vesz igénybe per év, így biztos lehet benne, hogy a 16 órás keret el fog fogyni.

Meddig vehető igénybe a Power BI support/mentoring program?

Amíg a 16 órás keret el nem fogy, vagy a megrendelést követő 1 év el nem telik

Mennyibe kerül?

499 eFt/év (A szolgáltatást ÁFA fizetési kötelezettség nem terheli)

Ezért az összegért a vásárlástól számított egy éven keresztül 16 óra online támogatást (supportot) kap. A konzultációk alkalmával elszámolható legkisebb egység az óra.

Hogyan rendelheti meg?

Ha szükséges, egyeztessünk a kovari.attila@biprojekt.hu email címen, vagy a +36 1 200 95 40-es telefonszámon és ezt követően a megrendelem gombra kattintva bankkártyás fizetéssel, vagy banki átutalással (díjbekérő alapján) tudja a Power BI support/mentoring program ellenértékét kifizetni.