Az első nap...

A Welcome back után jöjjön az első nap és nézzük meg hogyan kell előkészíteni a BI és adattárház projektek első napjait…

Kihirdettük az adattárház tender győztesét, és eljön a nagy nap: Kezdődhet a munka. De vajon be tud majd jönni a szállító az épületbe? El fogja tudni kezdeni munkát? Akarata ellenére beleszorítottuk a december 31.-i határidőbe, nem tehetjük meg, hogy a projektterv szerinti indulás időpontjában ne tudja elkezdeni a munkát.

De ez csak az alap. Belépő szint amin egyébként pontról pontra végig is megyünk az BI és adattárház projektvezető képzésen, de a szállító első munkanapjáról, illetve annak fontosságáról (eddig) nem beszéltünk. Pedig fontos lenne.

Sosem felejtem el, amikor anno elvállatam egy adattárház projekt vezetését megrendelő oldalon, és az első munkanapomon ment szabadságra a projekt szponzora. Persze ezt nem tudtam, mondtam a portán, hogy én leszek az adattárház projekt vezetője és hogy a szponzorhoz jöttem, de erre azt mondták, hogy szabin van, nem engednek be ha nincs valaki, aki bevigyen. Persze nagy nehezen találtunk valakit, de én ott álltam egyedül, senkit sem ismertem, azt sem tudtam hogyan kezdjek hozzá a munkához. Emlékszem, egy igazgató azonnal behívott magához, és kapásból rám támadt, hogy miért Microsoft technológiával valósul meg majd az adattárház. Hebegni, habogni sem tudtam és beleszaladtam egy hatalmas pofonerdőbe, aminek ez csak az első taslija volt. Jó lett volna, ha valaki fogta volna a kezemet, vagy felkészített volna…

A szállítónak is fogni kell a kezét az első napon. Meg kell neki mutatni, hol van a villanykapcsoló, hogyan tud kávét főzni, ki kicsoda a vállalati hierarchiában, stb. De ez még csak az alap. Egy fokkal jobb lenne, ha el tudnánk érni, hogy ők is kapjanak hasonló „welcome kit”-et, mint az új belépők. A szállító embereit mindig is frusztrálja, hogy külsősnek érzik magukat, nem tudják mit szabad, mit nem, jó lenne, ha a „csak egy külsős” helyett csapattagoknak éreznék magukat, és hasonló üdvözlésben lenne részük, mint az új dolgozóknak.

Apró dolognak tűnhet ez, de nagyon fontossá válik, ha a projekt letér az egyensúlyi pályáról. Akkor már nagyon nem mindegy, hogy ki ül a tárgyalóasztal másik felén: Csak egy külsős szállító, vagy egy csapattag…

Az első hét

Az első nap után még jó pár napig nem engedhetjük el a szállító kezét. A szállító első hetének tervezésekor végig kell gondolnunk, hogy kivel kell majd megismerkednie, kivel kell előszőr(!) beszélnie, kitől fog tanulni, stb.

Sosem felejtem el amikor úgy jó 15 évvel ezelőtt megkértük egy low cost légitársaság pénzügyi igazgatóját, hogy az induló adattárház projekt első napjaiban mutassa be a szállítónak az iparágat és a vállalatot. Ma már ismeri mindenki a low cost üzleti modellt, de anno ez még új volt, és igenis fontos volt tudatni a szállítóval, hogy ez miben más, mint a hagyományos légiközlekedési iparág. Persze magától is rájött volna szép lassan, de így sokkal gyorsabban haladt, sokkal jobban tudott kérdezni a későbbi interjúkon.

De ez a bemutató a szakmai tartalmon kívül adott mást is: Motivációt. Tudatta a szállítóval, hogy ez a projekt nagyon fontos a pénzügyi igazgatónak. Emlékszem anno amikor szerveztük a megbeszélést, megkérdeztem a pénzügyi igazgatót, hogy jöhetnek-e más (belsős) projekttagok is, mert szerintem nekik is fontos lenne hallaniuk, hogy mit mond a szállítónak. Jöhetnek – mondta, de kérdezni csak a szállító kérdezhet. Szóval kifejezetten megtiszteltetés volt tőle hallani, hogy hogyan működik a vállalat.

Összefoglalva: Az első héten még fogni kell a szállító kezét. Segíteni kell neki az első megbeszélések megszervezésében, ott kell lenni vele az első interjúkon, aztán önjáróvá válik, hozza a saját módszertanát, és megy a saját feje után. De az első pár napban, az első hetekben még nagyon fontos, hogy segítsünk neki.

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás