Újra megkaptam a Most Valuable Professional (MVP) címet

Szeretnék megosztani Önökkel egy számomra örömteli eseményt: Az idén újra megkaptam az MVP címet.

MvP

Az MVP cím egy kitüntetés. Nem egy vizsgákkal megszerezhető szakmai fokozat, nem egy titulus, hanem egy olyan díj, amelyet a Microsoft ad azoknak a szakembereknek, akik szaktudásukat, szakmai tapasztalatukat szívesen megosztják másokkal.

Nem tudom pontosan, hogy hány MVP létezik a világon, de azt hiszem, hogy 80 országból összesen kb. 3000 szakértőt díjaztak. Ezek között van Windows MVP, Office MVP, Exchange MVP és még sorolhatnám és természetesen van SQL Server MVP is. Többek között olyan szakemberek kapták meg az SQL Server MVP címet, mint például Chris Webb (SSAS) vagy Jamie Thomson (SSIS)

Az SQL Server MVP-k száma kb. 190, ebből 1 Magyarországon él :-) (A hivatalos MVP profil itt megtekinthető)

Az MVP-ségben az a jó, - azon kívül, hogy nagy elismerés -, hogy az MVP-k nagyon sok szakmai támogatást kapnak a Microsoft-tól. Hozzáférhetnek olyan belső információkhoz, amelyek nem publikusak, de az ember felhasználhatja őket saját (vagy ügyfele) problémájának megoldására. De, ha ne adj Isten ez kevés, akkor felvehetjük kapcsolatot a fejlesztőkkel, és ha még ez sem segít, akkor megnézhetjük a forráskódokat.

Ez olyan szakmai biztonságot jelent, ami nem csak nekem fontos, hanem azoknak az ügyfeleknek is, akikkel együtt dolgozom.

Mindemellett az MVP-k kapnak MSDN vagy TechNet előfizetést is és évente egyszer meghívják őket Redmondba, ahol a fejlesztő csapat kikéri a véleményüket és mindenfajta szakmai információval látja el őket. Én még nem voltam ilyen rendezvényen, de április közepén én is részt fogok venni ezen az úgynevezett MVP Summiton, és felszívom magam sok-sok információval. (Összesen 14 szakmai előadásra jelentkeztem, és ezek mindegyike az SQL Server üzleti intelligencia és adattárház lehetőségéről fog szólni. Már alig várom).

Utána pedig lazításként Józsival elmegyünk egy hétre csavarogni a Yosemite Nemzeti Parkba ahol megnézünk legalább két nagyfalat. (Szeretek mászni , és régóta érdekel, hogy milyen lehet élőben az El Captain vagy a Half Dom. Hát most majd jól megnézem...).

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás