SharePointon tárolt Excel fájlok beolvasása Power Pivottal

Adott a következő feladat: SharePoint könyvtárban tárolt Excel fájlok adatait kell betöltenünk Power Pivotba. Nem tűnik nehéz feladatnak, ám amikor az import során beírjuk az Excel fájl http-s elérési útját, akkor jön a hibaüzenet: „Ezzel a programmal nem lehet ezt a helyet megnyitni. Próbálkozzon más hellyel”

OK. http-n keresztül nem lehet elérni Power Pivotból a SharePointon tárolt Excel fájlokat. De hogyan lehet kibányászni egy fájl „rendes” elérési útját úgy, hogy be tudjuk tölteni a Power Pivotba? Úgy, hogy intézővel nyitjuk meg a dokumentumtárat és ott megnézzük a „\\-es” elérési útját. Mutatom:

Ennek hatására intézőben nyílik a könyvtár és innen már a fájl tulajdonságaiból ki tudjuk olvasni a fájl UNC elérési útját:

Ami valahogy így néz ki: \\csoportmunka.biprojekt.hu@SSL\DavWWWRoot\biprojekt\bbb\05\01 - Alaptáblák

Ezt megadva a Power Pivotnak mint forrás, már be tudjuk tölteni a SharePoint könyvtárban tárolt Excel fájlok tartalmát.

 

Kapcsolódó anyagok: UNC Path Naming for files stored on SharePoint

Kővári Attila - BI projekt

POWER BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 26.-i Power BI workshopra vagy rendeljen kihelyezett képzést! Részletek >>

 

Önkiszolgáló BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jelentkezzen a 2024. június 19-20.-i Excel Power Pivot videókurzusra!  Részletek >>

 

Új hozzászólás