Power BI adatforrás konfigurálása

Folytatom a készülést a felhős/hibrid BI tanfolyamra. Kialakítottam egy olyan hibrid környezetet, ahol BI rendszer a felhőben van, a forrásadatok itt tengerszinten a helyi gépemen.

Az időzített adatfrissítés megvalósításához először fel kell telepíteni egy átjárót (Gateway) és be kell konfigurálni az adatforrásokat. A gateway telepítése egyszerű, itt le van írva lépésről lépésre, hogy hogyan kell telepíteni: Setup and register a Data Management Gateway for Power BI

Az adatforrások felkonfigurálása is egyszerű. Itt le van írva pontosan hogyan kell: Scheduled Data Refresh Update: New Data Sources. Egy helyen azonban el lehet tévedni. Mégpedig a kapcsolat adatainak megadásakor:

/pics/20150103164848/image003.jpg

Ide ugyanis több helyről is be lehet másolni az adatokat:

  • Excel ablak adatok fül, kapcsolatok gomb
  • Power Pivot ablak, létező kapcsolatok gomb
    • Power Pivot adatkapcsolatai
    • Munkafüzetek adatkapcsolatai:

Sajnos nem jöttem rá, hogy melyik adatforrásnál honnan kell kivenni a kapcsolati karakterláncot. Úgyhogy próbálgatni kell mind a 3 lehetőséget, ha a következő hibaüzenetet kapjuk: Nem megfelelő a Power Query kapcsolati karakterlánca. Ellenőrizze, hogy a felügyeleti központ támogatja-e a Power Query adott verzióját.

/pics/20150103164848/image006.jpg

De ha még ez sem segít, akkor kézzel rendbe lehet rakni a kapcsolati karakterláncot. Az alábbi kapcsolati karakterlánc például felesleges idézőjeleket tartalmaz a property tag-ben:

/pics/20150103164848/image008.jpg

Ezeket (és a karakterlánc végén szereplőket) eltávolítva már működni fog...

 

Kővári Attila - BI projekt

POWER BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. április 25.-i Power BI workshopra vagy rendeljen kihelyezett képzést! Részletek >>

 

Új hozzászólás