Mennyit keres egy hazai informatikus? Avagy nagyon keresett terület az üzleti intelligencia

Jegyzetek a Milyen a versenyképes informatikus? című cikkből:

  • „Tavaly a legnépszerűbb felsőoktatási szakok listáján az informatikus a negyedik helyen végzett 2752 jelentkezővel. Becslések szerint 5 ezren végeznek a területen évente. Ma Magyarországon megközelítőleg 100 ezer informatikus dolgozik- ám igazán naprakész, értékelhető szakmai tudással csupán felük rendelkezik”
  • „Az elmúlt időszakban rendkívül kelendőek lettek a mobil-applikáció, iPhone- és az Android-fejlesztők. Emellett továbbra is keresettek a Java, a .Net programozók és az  SAP támogatók”
  • „…Egy másik, újabban szintén nagyon keresett terület az üzleti intelligencia: az itt tevékenykedő szakemberek az adminisztrációt és a céges riportokat támogató programok szakértői. A trendek így nem meglepő módon abba az irányba mutatnak, hogy a specialistáké a jövő.”
  • „Az ideális IT-szakemberek 3-5 év tapasztalattal rendelkeznek és az újdonságok terén is képben vannak. Ők átlagosan bruttó 600 ezer forint körül keresnek havonta - a skála végpontja extrém esetben akár bruttó 800 ezer forint is lehet. (A pályakezdő informatikusok bére havi bruttó 300 ezer forintról indul.)”

hozzászólás

Szia Informatikusként dolgozom egy állami cégnél, mégsem hívom magamat IT szakembernek pedig egy komoly cégnél vagyok, ráadásul egyedül. A fizetésem messze elmarad amit itt leírtatok pedig rendszergazdaként szinte mindenhez kell kicsit konyítani de kezdek kiábrándulni a szakmából. MS nyomatja az új termékeit de ki ér rá arra,hogy friss infókat szerezzen, megismerjen új dolgokat. Kivagyok hajtva maximálisan és szép lassan lemorzsolódom a semmiért. Elnézést a pesszimizmusért csak gondoltam megosztom a véleményemet! Üdvüzlettel

Szia, Egyik ügyfelem mondta ezt a hasonlatot: „Meg kéne élezni a baltát, hogy gyorsabban haladjunk, de nincs idő megélezni, mert nem állhatunk meg. Haladni kell.” Szerintem nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Olvasd el pl. ezt a cikket: http://www.biprojekt.hu/blog/Honnan_tudod_hogy_rossz_helyen_dolgozol.htm De a lényeg, hogy meg kell élezni azt a baltát, mert amit megnyersz rövidtávon, azt elveszted hosszútávon. Üdv, Attila

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ellenőrző kérdés a robotok kiszűrésére
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket.