Microsoft - Teradata együttműködés

Még nincs két hete, hogy az NCR bejelentette adattárház részlegének, a Teradata-nak függetlenné válását, máris újabb hírek jelentek meg az adattárház szállító körül:

A Microsoft és a Teradata optimalizálni fogja az együttműködést a Microsoft Üzleti Intelligencia megoldásai és a Teradata Enterprise Data Warehouse között. Az együttműködés célja, hogy növelje a Teradata és Microsoft közös ügyfeleinek elégedettségét.

A megállapodás első lépéseként a Teradata Enterprise Data Warehouse és az Analsyis Services közti együttműködést optimalizálják, a későbbiekben pedig a következnek a Microsoft üzleti intelligencia megoldások zászlóshajói: Az Integration Services, a Performance Point 2007, az Excel 2007, a Reporting Services és a SharePoint Services.

Megj.: A hír azért érdekes, mert már a 2000-es Analysis Services-ből is el lehetett érni a Teradata-t az OLEDB Provider for Teradata, vagy az ODBC Driver for Teradata-n keresztül. Az Analysis Services 2005 üzemeltetői kézikönyve szerint pedig az Analysis Services 2005 támogatja a Teradata elérését a Teradata v2R6 with OLE DB 1.3 provider –en keresztül. - A szerk.

A két cég nem csak a technológiai összhangot kívánja növelni, hanem terveik szerint összevonják értékesítési és marketing tevékenységük egy részét is.

A bejelentés teljes szövege itt olvasható:

Kapcsolódó anagok:

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás