Helló szeptember!

Vége a nyárnak smiley Nézzük mi minden történt az idei nyáron, mi várható az őszi időszakra:

Az idén nem kaptam meg az MVP címet. smiley Az MVP egy nemzetközi kitüntetés, amit azoknak ad a redmondi Microsoft, akik sokat tesznek a közösségért. Sokszor megkaptam és mindig jólesett. De az idén nem. Júniusban felhívtak Németországból és azt mondták, hogy ,,keveset teszek a hazai közösségért". Nem eset jól, de ez van.

Szerencsére azért sok más is történt az idei nyáron. Ezek közül a legfontosabb, hogy elköltöztünk. Közel két éves felújítás után végre úgy néz ki, hogy hamarosan sikerül pontot tenni erre az ügyre. (Aki ismeri a hazai építőipar mocskát helyzetét (Se ember, se építőanyag) az tudja mekkora örömet tud ez okozni.

És már itt is a szeptember. Az őszi szezont rögtön két oktatással kezdjük. Szeptember 11.-én jön az Önkiszolgáló BI workshop (Ez egy Power Pivot tanfolyam) és 25.-én jön a Power BI workshop. A múltkori jó visszajelzéseken felbuzdulva megpróbáljuk ezeket a ,,gépes" tanfolyamokat is kávézóba vinni. Van annak varázsa, amikor egy kávézóban csak mi vagyunk. smiley Kipróbáljuk, meglátjuk milyenek lesznek a tapasztalatok. A helyszín az Urbanfood lesz, velük nagyon meg voltunk elégedve a múltkor is.

Nyáron sokat foglalkoztam a Power BI nagyvállalati környezetben történő használatával: Mert oké, hogy olcsó, de hogyan kerülhetjük el az Exceles világból már ismert kreatív káosz kialakulását. Ezek a tapasztalatok nemsokára cikkekké érnek, úgyhogy lesz bőven Power BI tartalom itt a BI projekt blogon.

És lesz adattárházas tartalom is. Ezek nem az adattárházak szoftveres világával foglalkoznak majd, hanem a módszertanokkal, legjobb gyakorlatokkal és a nem a legjobb, de kielégítően működő gyakorlatokkal.

Ezek vannak most a csőben, meglátjuk mi jön majd ki belőle. Apropó Cső. Elfogyott. Nyáron megvették az utolsó példányát is. Örülök nagyon hogy ilyen sokan vásároltak/vásároltatok egy olyan rétegkönyvből ami a real time big data világát járja körbe magyarul. Jók voltak a tapasztalatok, úgyhogy lesz folytatás. De erről majd később.

Egy csapásra megjött az ősz. Adatos emberek számára ez a legszebb és leghajtósabb időszaka az évnek, úgyhogy hajrá!

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás