BI rendezvények a jövő héten

Fél év csend után 3 BI témájú előadás/rendezvény is lesz nemsokára. Ráadásul egyszerre : -(. A Budapest BI fórummal egyidőben kerül megrendezésre az ORACLE day és a Microsoft Cloud OS rendezvény is. Ez utóbbinak egy teljes szekciója fog az SQL Serverrel és a BI/adattárház témával foglalkozni.

A rendezvények tehát:

Amennyire tudom nem szándékosan került a 3 rendezvény egy napra, a dátumok sem Magyarországon dőltek el és a szervezőknek a konferenciák csúcsidőszaka miatt sem nagyon volt más választásuk.

E 3 konferencia közül kettőre van egy kis rálátásom illetve így/úgy érintett vagyok a témájukban. Ezek:

Microsoft BI előadások az R2 és Cloud termékbejelentő konferencián

A Microsoft R2 és Cloud termékbejelentő konferenciájának egy szekciója végig az SQL serverrel foglalkozik és ezen belül lesz két BI témájú előadás is:

  • Dudás Viktor, Kővári Attila, Polner Tamás: A BI mindenkié: önkiszolgáló üzleti intelligencia a gyakorlatban. Az előadás témája az önkiszolgáló BI lesz és a tervek szerint kivesézzük a Power BI minden sajátgépen elérhető komponensét. Lesz Power Query, Power Pivot, Power View és Power Map is.
  • Dudás Viktor, Kővári Attila, Polner Tamás: Hogyan biztosítsuk az IT kontrollját a BI megoldások felett? Ez az előadás fog foglalkozni a felhő BI-jal. Nagyon sok érdekes téma lesz itt is. (Már maga a felhő BI is egy érdekes téma J) Ide kerül majd az önkiszolgáló BI felhő felöli része, ide kerül a Hadoop-os Big data demó is talán jut még idő egy Power Q&A demóra is.

Akit érdekel hogy hol tart, merre megy a Microsoft BI az mindenképpen üljön be erre a kétszer 1 órára. (A rendezvény ingyenes, regisztráció és programok itt: R2 és Cloud termékbejelentő konferencia)

Budapest BI fórum

Nagyon szeretem a BI Consulting konferenciáit és szinte mindegyiken ott vagyok. Nem lesz ez máskép most sem :-) Innen két előadást szeretnék kiemelni:

  • Bujtor Máté: BI rendszer kialakítása a GRAPHISOFT-nál: Máté a BI projekt tapasztalatairól fog mesélni kitérve üzleti és technológia döntési helyzetekre, a várakozásokra és a valóságra, és mindazon buktatókra, amelyekkel szembesültek a 8 országra kiterjedő bevezetés során. Láttam az előadás vázlatát és nagyon javaslom azoknak, akik kíváncsiak arra milyen kihívásokkal, dilemmákkal kell szembenéznie a megrendelő oldalon ülő cégeknek egy BI bevezetés során.
  • Szabados Gábor: Önkiszolgáló BI bevezetése az NNG-nél, avagy az elemző elemezzen! Gábor előadásáról keveset tudok, de céget, a projektet jól ismerem és a téma amit feldolgoz nagyon érdekes és aktuális lesz. Akit érdekel az önkiszolgáló BI vállalati gyakorlata, az mindenképpen látogassa meg ezt az előadást is.

Regisztráció és további infók itt:Budapest BI fórum

Szerencsére az előadások időben nem ütik egymást, így mind a négyet megnézheti aki regisztrál a rendezvényekre :-)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ellenőrző kérdés a robotok kiszűrésére
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket.