A III. BI és adattárház projektvezető képzés széljegyzete

Lement a III. adattárház projektvezető képzés. Itt az idő visszanézni és összeírni a tapasztalatokat.

Már a korábbi adattárház projektvezető képzésen is megfigyeltem, de csak a mostani után tudatosult igazán, hogy milyen jó hogy a résztvevők őszintén megosztják egymással tapasztalataikat. Nem csak az ebéd során 5-10 fős szűk körben, hanem tanfolyam alatt és után is. Köntörfalazás nélkül beszélnek arról, hogy hol hibáztak a BI bevezetés során és annak a milyen következményei lettek. Kincset érő információk ezek, amelyek megosztását ezúton is köszönöm.

Szintén a mostani tanfolyamon csúcsosodott ki, hogy miért jó a résztvevők sokszínűsége: A tanfolyamon jelen voltak a versenyszféra képviselői az állami szektor képviselői és a tanácsadók is, így a résztvevők választ kaphatnak szinte bármilyen kérdésre. Első kézből. Nem elméleti választ, hanem „mi ezt így csináltuk" típusút. És bár lehet, hogy ennél létezik jobb megoldás, de a működő példák mindenképpen inspirálóak. Különösen egy olyan ember szájából, aki végigcsinálta, átélte, látta annak pozitív és negatív oldalát egyaránt.

Ugyanez igaz volt a technológiai sokszínűségre is, hiszen a tanfolyamon ott ültek azok is akik SAP-vel, Cognos-szal, Oracle-lel, stb. vezetnek be vagy építenek nap, mint nap BI rendszereket. Így nem maradtak megválaszolatlanok a Microsoft BI-on kívül eső mélyebb technológiai kérdések, érdekességek sem :-)

És végül egy tanfolyam sikere nagyban függ az anyagtól, az előadótól, de legalább ennyire függ a közönségtől is. A közönség ugyanis nyitottságával, építő kérdéseivel, segíteni akarásával jelentős hozzáadott értéket tud teremteni. És a mi közönségünk most is ilyen volt. Köszönet érte.

Kapcsolódó anyagok:

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ellenőrző kérdés a robotok kiszűrésére
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket.