A II. BI és adattárház projektvezető képzés értékelése

Lement a II. BI és adattárház projektvezető képzés. Azt hittem a második sokkal könnyebb lesz. Könnyebb is volt, de azért biztos ami biztos előtte való nap „real time" felmondtam az anyagot. Magamra csuktam a szobaajtót és elkezdtem hangosan darálni az üzleti intelligenciát a szekrényajtónak. A részidőket mértem. Mikor már nagyon tele volt a fejem akkor felmentem a Normafára síelni. Csúsztam kettőt (lefelé 1 perc, felfelé 30 séta :-) ) majd folytattam otthon az anyag felmondását.

Az Aranytízbe reggel háromnegyed 8-ra értem be. Szükség is volt rá, mert át kellett rendeztetni a termet, eltolni a büféasztalt, új vetítővásznat hozatni stb., de fél kilencre készen lettünk és kilenckor elkezdtük az oktatást. Teltházzal. Illetve majdnem teltházzal, mert egy ember sajnos lebetegedett, így összesen 29-en jöttek el. A résztvevők között voltak bankok, gyógyszergyárak, telekom cég, képviselte magát az állami szektor és voltak tanácsadók, fejlesztők és adattárház szakértők is.

A közönség idén is szuper volt. Megint sikerült újat tanulnom/tanulnunk tőlük. A forrásrendszerek elérhetetlenségének jogi problémáinak tárgyalásakor kiderült például, hogy jog szabályozza ezt a kérdést, és a saját költségünkön kifejlesztett interfészek segítségével igenis elhozhatjuk a saját adatainkat a forrásrendszerekből. Ez nekem új volt. (És utána fogok majd nézni, mert nem egyszer futottunk már bele ebbe a problémába)

Egyszóval lement. Örülök, hogy túl vagyok rajta, mert megmondom őszintén még így másodszorra is sok energiát kötött le és megint nagyon sokat izgultam.

A résztvevőknek külön köszönöm, hogy végigülték a 8 és fél órát, és hogy egymást segítve egészítették ki saját tapasztalatikkal az anyagot.

Köszönöm.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ellenőrző kérdés a robotok kiszűrésére
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket.