BI és adattárház esettanulmányok

BI és adattárház esettanulmányok. Konkrét példák, technológia leírások, sikersztorik és módszertanok BI és adattárház bevezetésre


Bátor Tábor BI esettanulmány

Sok szó esik itt a BI projekt blogon a nagy cégek BI rendszereiről és adattárházairól. Most beszéljünk egy kicsit a kicsikről és nézzük meg, hogy hogyan történik náluk a döntéstámogatás. Milyen problémákkal küzdenek, milyen BI rendszereket használnak és milyen eredményeket érnek el a döntéstámogató rendszerek használatával. Következzen a Bátor Tábor BI rendszerének bemutatása.

Elolvasom a BI és adattárház esettanulmányt >>

GRAPHISOFT BI és adattárház esettanulmány

GRAPHISOFT logo

A GRAPHISOFT-nál a BI bevezetés indikátora ugyanaz volt, mint sok más cég esetében: Hozzáférést szerettek volna az adataikhoz. Nem riportokra vágytak, hanem egy adattárházra, amelyből minden kérdésükre nagyon rövid időn belül választ kaphatnak. Ebben eddig nincs semmi különös, de abban már igen ahogyan hozzáfogtak. Ők ugyanis saját maguk építették fel a világ minden tájáról táplált, budapesti központú adattárházukat.

Elolvasom a BI és adattárház esettanulmányt >>

Hívásprofit elemzése a UPC-nél

UPC Logo

A BI fejlesztés célja egy olyan szoftvermegoldás kifejlesztése volt, amely tetszőleges összesítésben, akár elemi hívások szintjén is képes a költségek, illetve bevételek összerendelésére a teljes telefonforgalmat feldolgozva, alapját képezve ezzel az üzleti területek riportjainak, ad-hoc elemzéseinek.

Elolvasom a BI esettanulmányt >>